perjantai 17. kesäkuuta 2022

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Sarjakuvamysteerit

Varastaisitko puuntaimia?


Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkailemalla puntteja suurella innolla. Koirakouluja on varattu pariksi kuukaudeksi ja on sitä ja tätä ruokaa ja herkkua ja potkaluu pilaantumassa olohuoneen lattialla. Ihan mitä tahansa emme kuitenkaan ole valmiita nelijalkaisen perheenjäsenemme eteen tekemään. Emme ainakaan varastamaan sataa puuntainta. 



Martin Widmark


Ymmärrettävää toki on, että koiran pissalenkki saattaa pidetä uuteen ulottuvuuteen, jos reitille istutetaan 100 uutta puuntaimea ja tietysti jokaiseen pitää jättää kaksi pissatippaa tuleville haukuille haisteltavaksi. Joten ymmärtäkäämme Vallilan asukasta, Viola Liljaa. Hän vain yrittää selvitytyä Karl-Filipin pissatuslenkistä järjellisessä ajassa. Onneksi meidän pentumme on narttu eikä uros…


Tämä ja 10 muuta Vallilan pientä rikostarinaa löytyy Lasse-Maijan Etsivätoimiston uudesta sarjakuvamysteerikirjasta. Tarinat on aiemmin julkaistu ruotsiksi sarjakuvalehdessä ja nyt ne on saatu suomennettuna yhteen kovakantiseen kirjaan. 


Pieni lukuhiiri vallan ihastui kirjaan. 10 hiiripistettä ja ei ihme. Ovathan nämä varsin hauskoja ja osuvia tarinoita elämästä yleensä. Ja aikuisten hullunkurisuudesta. Vai mitä tuumaatte kadonneesta työpaikan kahvikassasta, joka oikeasti ei ole kadonnut. Kukaan työntekijöistä ei ole sitä oikeasti vain täyttänyt, joten tietysti se on tyhjä. Keksit sen sijaan ovat maistuneet….



Lasse-Maijan etsivätoimisto


Kuvat ovat värikkäitä ja Helena Willisin tuttua tyyliä. Kuvitus pääsee paremmin oikeuksiinsa näin sarjakuvamuodossa. Kirja on oikeastaan Helena Willisin juhlaa alusta loppuun asti. Teksti on verrattain pienikokoista, joten aloittelevalle lukijalle tämä voi olla vähän vaikeaa luettavaa, vaikka lauseet ovatkin lyhyitä ja selkeitä. Monelle noin 9-vuotiaalle tämä ainakin on kesän hittituote. Joten ei kun kipin kapin kirjakauppaan, jos lahjakirja on hakusessa. 




Maria


Lukupäivä 10.6.2022

Julkaisuvuosi 2022


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com

Kirja-arvostelu, kirja-arvio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...