lauantai 3. huhtikuuta 2021

Helena Waris Olafin Pentupäiväkirjat

Helena Waris


Persikoita ja ruutuhyppelyä - söpö ja hauska Avainlippu-kirjaOlaf on puolivuotias pentukoira, joka saa elää elämäänsä ihanalla maatilalla. Kavereina on muita koiria, maatilan eläimiä ja kissa, joka osaa käyttää googlea. Mitäpä muuta voisi elämältä toivoa?


Riikinkukon ruutuhyppelyssä maatilalle muuttaa kaksi riikinkukkoa, herra ja rouva. Riikinkukot osoittautuvat vaativiksi eläimiksi ja riikinkukkorouva on pahalla päällä. Lintuaitauksen pohja on nurmea ja sinne on vaikea kuopsuttaa ruutuhyppelyrataa. Persikatkin puuttuvat.


Onneksi Olaf kavereineen ratkaisee ongelmat tonkimalla ruokakaapista purkillisen persikoita ja kasan keppejä. Kepeistä rakennetaan yhteistuumin lintuhäkkiin ruutuhyppelyrata de luxe ja rouva riikinkukko kutsutaan paikalle. Sokeriliemi lievittää muuton tuskaa ja persikat katoavat Rikiina-rouvan suihin ja ruutuhyppelyratakin on valmis. Uusi koti tuntuu jo paljon paremmalta. Ruokakomero tosin jää hieman sekaiseen kuntoon...


Olafin pentupäiväkirjatOlafin pentupäiväkirjojen kaikki osat sopivat eläimistä pitäville lapsille. Mustavalkoiset Miljami Mannisen kuvat ovat suloisia ja teksti helppolukuista. Rivillä on vain muutama sana, riviväli on reilu ja teksti hieman normaalia isompaa. Kirjat soveltuvat hyvin 7-9 vuotiaille eläinrakkaille lapsille, jotka ovat valmiita siirtymään LukuPalojen tasoisista kirjoista seuraavalle lukuhaastetasolle. Pieni lukuhiiri antoi kirjalle täyden kympin. 


Mielenkiintoista on se, että kirja on Ympäristömerkin omaava Avainlippu-tuote. Painopaikka on Keuruu. Kirja on sidottu kestävän oloisesti ja mustavalkoiset kuvat ovat varmaan myös ympäristöystävällisempiä kuin monivärikuvat.


Tämän kirjan jälkeen suosittelisin luettavaksi PetAgents-kirjoja


Maria


Lukupäivä 19.3.2021

Julkaisuvuosi 2021


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com

Lastenkirjablogit, kirjablogi, kirjablogit

Kirja-arvio, kirja-arvostelu

sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Tapani Bagge Katoava Muumio, Apassit 3

Tapani Bagge


Kannibalismia ja Runeberg Junior palkinto


Apassit-sarjan kolmannessa kirjassa ollaa palattu Hämeenlinnasta takaisin 1910-luvun Helsinkiin. 1910-luvulla ei enää uskota ruumiiden syömisen parantavaan voimaan, mutta historiaa kerrotaan kyllä aimo annos. 


Tiesitkö sinä, että 1700-luvulla tuhottiin kasapäin Egyptiläisiä muumioita jauhamalla ne lääkepulveriksi?


En minä ainakaan. Luulin, että kannibalismi rajoittui lähinnä Amerikan mantereiden intiaanien perinnetapoihin ja ehkä joihinkin vielä tuntemattomiin sademetsien alkuperäiskansoihin. Mutta että Euroopassa ja vielä 1700-luvulla, tuolla valistuksen vuosisadalla!


Katoava muumioHelsinkiin tulee näytteille ihka oikea muumio, joka varastetaan kutsuvieraiden nenän edestä. Varkaat suihkuttavat ilmaan myrkkykaasua ja väki hallusinoi ja pyörtyy. Kissamuumiotkin katoavat antiikkiliikkeestä. 


Tapani BaggeSyyllisiksi paljastuvat maailmanvalloitukseen uskova hihhulipariskunta, joka taitaa itse olla sekaisin kuin käkikello ties mistä aineista.


ApassitApassit eli Heikki, Otto, Erik ja Samuli terästettynä rohkeilla ja sanavalmiilla Heikin kaksoissiskoilla Ellillä ja Nellillä onnistuvat monien vaiheiden jälkeen jäljittämään varkaat. Melkein meinaa käydä todella huonosti, mutta poliisi saapuu viime hetkellä paikalle. 


Katoava muumio on loistava lastenkirja ja pokannut Runeberg palkinnon, eikä syyttä. Jälleen kerran Carlos de Cruzin loistava kuvitus ja laadukas ja moderni taitto nostavat tämän tarinan ihan omaan uloittuvuuteensa. 


Kahden edellisen apassin jälkeen on mukava, kun syyllinen ei olekaan steampunk-henkinen höyrykone vaan tavallinen ihminen. Tai no, ei tavallinen, vaan peräti tavaton. Sen verran harvoin lukee egyptologiaan näin käytännön tasolla hurahtaneista rikollisista.


Kirja sopii loistavasti lahjakirjaksi ja sellaisenkin käsiin, joka viihtyy enemmän sarjakuvien maailmassa. Teksti on normaalikokoista, mutta rivivälit ovat isoja, rivinleveys maltillinen ja puhetekstiä on paljon. Pieni lukuhiiri antoi kirjalle 10 pistettä. Ei kun lukemaan!


Apassi-sarjan muut kirja-arviot löytyvät täältä:


Aavehevosen arvoitus


Vanajaveden hirviö


Maria


Lukupäivä 12.1.2021

Julkaisuvuosi 2019


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com

Lastenkirjablogit, kirjablogi, kirablogit

Kirja-arvostelu, kirja-arvio, parhaat lastenkirjat

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...