lauantai 3. huhtikuuta 2021

Helena Waris Olafin Pentupäiväkirjat

Helena Waris


Persikoita ja ruutuhyppelyä - söpö ja hauska Avainlippu-kirjaOlaf on puolivuotias pentukoira, joka saa elää elämäänsä ihanalla maatilalla. Kavereina on muita koiria, maatilan eläimiä ja kissa, joka osaa käyttää googlea. Mitäpä muuta voisi elämältä toivoa?


Riikinkukon ruutuhyppelyssä maatilalle muuttaa kaksi riikinkukkoa, herra ja rouva. Riikinkukot osoittautuvat vaativiksi eläimiksi ja riikinkukkorouva on pahalla päällä. Lintuaitauksen pohja on nurmea ja sinne on vaikea kuopsuttaa ruutuhyppelyrataa. Persikatkin puuttuvat.


Onneksi Olaf kavereineen ratkaisee ongelmat tonkimalla ruokakaapista purkillisen persikoita ja kasan keppejä. Kepeistä rakennetaan yhteistuumin lintuhäkkiin ruutuhyppelyrata de luxe ja rouva riikinkukko kutsutaan paikalle. Sokeriliemi lievittää muuton tuskaa ja persikat katoavat Rikiina-rouvan suihin ja ruutuhyppelyratakin on valmis. Uusi koti tuntuu jo paljon paremmalta. Ruokakomero tosin jää hieman sekaiseen kuntoon...


Olafin pentupäiväkirjatOlafin pentupäiväkirjojen kaikki osat sopivat eläimistä pitäville lapsille. Mustavalkoiset Miljami Mannisen kuvat ovat suloisia ja teksti helppolukuista. Rivillä on vain muutama sana, riviväli on reilu ja teksti hieman normaalia isompaa. Kirjat soveltuvat hyvin 7-9 vuotiaille eläinrakkaille lapsille, jotka ovat valmiita siirtymään LukuPalojen tasoisista kirjoista seuraavalle lukuhaastetasolle. Pieni lukuhiiri antoi kirjalle täyden kympin. 


Mielenkiintoista on se, että kirja on Ympäristömerkin omaava Avainlippu-tuote. Painopaikka on Keuruu. Kirja on sidottu kestävän oloisesti ja mustavalkoiset kuvat ovat varmaan myös ympäristöystävällisempiä kuin monivärikuvat.


Tämän kirjan jälkeen suosittelisin luettavaksi PetAgents-kirjoja


Maria


Lukupäivä 19.3.2021

Julkaisuvuosi 2021


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com

Lastenkirjablogit, kirjablogi, kirjablogit

Kirja-arvio, kirja-arvostelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paula Noronen Supermarsu ja Lööppilehmän tapaus, Outo toveri ja Kutistuva koulu

Supermarsu ja elämän suuret viisaudet Paula Noronen on suomalaisen lastenkirjallisuuden kuningatar. Ei siitä pääse mihinkään. Ei ole meillä ...