torstai 21. tammikuuta 2021

Mikä kirja lapselle?

Minkä kirjan hankkisin lapselleni? Mikä kirja sopisi? Mitä osaisi lukea? Mistä tykkäisi?

Lastenkirjoja on paljon ja toisaalta niin vähän. Nettikirjastosta ja kirjakaupasta tilatessa ei pysty sormeilemaan kirjaa, ei katsomaan tekstikokoa, ei kuvien määrä, ei sopivuutta omalle lapselle. Googlekin tarjoaa harmittavan usein kuvia vain kansista, eikä arvioita sisuksista. Teksti voi sopia aiheeltaan, mutta rivivälit ovatkin liian pieniä tai sitten tekstiä on liian vähän. Kuvittelet hankkivasi kirjan etsivistä ja päädytkin ostamaan kirjan, joka kertoo sukulaisen kuolemasta. Kirja lentää nurkkaan, jos se ei innosta tai on liian ”kehittävä”.

Näitä olen reilun puolen vuoden koronaristyksessä tuskaillut. Kirjoja kuluu tytöllä, mistä uutta luettavaa? Blogeja on, mutta en ole vielä löytänyt kattavaa lastenkirjablogia kaikista mahdollisista kirjoista. Ja siihen vuoren kokoiseen haasteeseen nyt päätimme tarttua. Eli tarkoituksena on esitellä kaikki tyttöni lukemat lastenkirjat ja arvioida niiden sopivuutta kohderyhmälle. Käytännössä kaksikielisenä tämä ala-asteikäinen kirjahiiri lukee osan kirjoista suomeksi ja osan englanniksi. Osa on ostettua, osa lainattua. Joka ikinen on kuitenkin omalla tavallaan merkittävä pieni pala nykylapsen maailmankuvaa. Ja se maailmankuva on aivan erilainen kuin omassa lapsuudessani, kun tämä nyt aikuinen kirjahiiri luki Blytonit ja Montgomeryt. 

Parempaa ei olekaan kuin hyvä kirja!

Paitsi se seuraava kirja.

Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...