perjantai 22. tammikuuta 2021

Riina ja Sami Kaarla Pet Agents, Peliin kätketyt

Peliin kätketyt”Hitti”

”Kirja kuin karkki”

”Kansainvälistä potentiaalia”

”Vauhtia”

KaarlaPet Agents sarjan neljäs osa on Riina ja Sami Kaarlan taidonnäyte. Näin tehdään moderni lastenkirja kansainvälisille markkinoille ja myös niille lapsille, jotka eivät jaksa montaa kirjaa lukea. Toisin sanoen mikä tahansa Pet Agents kirja on oiva kirjalahja. Kirja on täynnä upeita nelivärikuvia, teksti on selkeää, samoin lauserakenteet. Koko kirja on sidottu taitavasti pelimaailmaan. Vauhtia riittää, mutta kirja ei ole pelottava ja sopii siksi laajalle ikäjoukolle 7-12. Ikäsuositukset ovat aina vaikeita. Joku lukee jo ekalla lasten kauhukirjoja ja osa tarvitsee vielä kuudennella kirjan, jossa on paljon kuvitusta. 

Kirjasarjaa on jo ihan mukavasti myyty käännettäväksi ja tässä on potentiaalia mille tahansa kielelle. Ei liene sattumaa, että kirjasarjan nimi on jo valmiiksi englanniksi. Jonkin verran aikuista silmäilijää häiritsee jo valmis tuotteistamisen näkökulma. Näen jo silmissäni Ti-bot muovikrääsäsarjan lol. Mutta me elämme tässä maailmassa sellaisena kuin se on ja lapsia on puhuteltava tämän maailman keinoilla eikä menneisyyden jo aikaansajääneillä kuvioilla.

Kirjahiiri antoi kirjalle arvosanaksi 8 asteikolla 6-10. Miinukset tuli aseista, tämä osa oli suunnattu selvästi vanhemmille kuin seitsemän-vuotiaalle. Tai ainakin lukijalla pitäisi olla taustalla innokasta tietokonepelaamista, missä vaiheessa nyt kukakin vauhtipelejä pelaakaan. Kirja on tehty selvästi mahdollisimman laajalle lukijajoukolle ja siinä toki menestymisen sala piileekin.

Maria

Peliin kätketyt


Lisää Pet Agents kirjoja löytyy täältä ja täältäLukupäivä 21.1.2021 

Julkaisuvuosi 2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TOP5 parhaat lastenkirjat 2021 by pieni lukuhiiri

Erikoisen vuoden päätteksi erikoisen hyviä lastenkirjoja Niitä on ilmestynyt paljon. Pieni lukuhiiri ihastui moneen ja odottaa lempparisarjo...