Riitelyä ja hankaluuksia
Lukupalat ovat parhaita paloja juuri lukemaan oppineille. Jokaisella aukeamalla on vain muutama lause ja paljon värikkäitä kuvia. Sarja on jaettu neljään tyylilajiin. 2A:n kamut on näistä luokiteltu ”Mukavan makeiksi”, mutta me hiiret emme ihan ymmärtäneet, mikä näissä kirjoissa oli mukavan makeaa.
Sukunimikaimamme kirjoittamat kirjat kuvaavat kuvitteellisen 2A-luokan kolmen tytön kouluelämää. Ihan hyvä idea, mutta kun se elämä näyttää olevan lähinnä Saara-tytön kiukuttelua. Pieni lukuhiiri antoi näille 7 pistettä asteikolla 6-10. Kuvat olivat kivoja, mutta kiukuttelusta ei lukuhiiri innostunut. Varsinkin kun kiukuttelu näissä todellakin on se asia, mitä käsitellään.
Yritän kovasti miettiä, kuka näistä pitäisi. Ehkä joku tyttö, joka on sen verran pisteliäs luonnoltaan, että kiukkua tulee melkein koko ajan? Ehkä tuntuu helpottavalta lukea kirjan päähenkilön kiukuista. Saa samaistua ja samalla omaksua kirjasta ehkä jonkun tien muuttuviin olosuhteisiin sopeutumisen helpottamiseksi? Olisiko nämä peräti kirjoitettu alunperin jotain tiettyä tyttöä ajatellen?
Mutta väkisin tulee mieleen, että Saara ei ole sellainen tyttö, joka kokee ristipainetta odotusten ja temperamentin välillä vaan yksinkertaisesti on sellainen, joka taaperona omi tavaroita ja kiusasi muita. Eivätkä vanhemmat tehneet mitään.
Jotta nämä kirjat toimisivat, niin kaipaisin niihin tunteiden sanoittamista, mitä on hyvin vähän. Toivoisin, että Saaran tunteita purettaisiin sanoiksi jo alussa. Miksi täytyy omia toisen ideoita? Miksi täytyy olla vastarannan kiiski? Rajoja ja rakkautta, kumpaakin tarvittaisiin yhtä paljon.
Maria
Lukupäivä 8.2.2021
Julkaisuvuodet 2017 ja 2018
Lastenkirjablogi
https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti