torstai 18. helmikuuta 2021

Zanna Davidson Billy and the Minimonsters (Mauno ja Muka-Monsterit-sarja)

 

Zanna Davidson


Haisevia pikkumonstereita


Tuntuuko sinusta joskus siltä, että lapsen sukat ovat niin likaisia, että ne voisivat kävellä itse pesukoneeseen? Turha syyttää sukkia, sillä sukkien kasaan saattaa olla pesiytynyt pikkuhirviöitä. Tai oikeammin muka-monstereita.


Mauno ja Muka-Monsterit

Mauno ja mukamonsterit-kirjoja on pari suomennettu ja enemmän löytyy alkuperäiskielellä englanniksi. Jutun juoni kulkee siten, että Maunon eli englanniksi Billyn saaman kirppiskaapin mukana muuttaa kasa pikkuhirviöitä. Suloisia äklötyksiä, jotka haisevat ja pahalle. Pienet haisevat monsterit ystävystyvät Maunon kanssa ja tekevät Maunon päivistä mutkikkaita keksinnöillään. 


Zanna Davidson

Mainitsinko jo hajun?


Haisevaa hauskuutta nimittäin seuraa, kun Mauno haluaa pitää uudet lemmikkinsä vanhemmilta salassa. Tässä ensimmäisessä kirjassa Mauno tutustuu mukamonstereihin ja pelastaa ne hukkumiskuolemalta pesukoneesta, minne Maunon äiti on ne likaisten sukkien kanssa työntänyt.


Kirjassa on hyvin vähän tekstiä ja paljon sarjakuvatyyppistä tarinankerrontaa. Tämä soveltuu parhaiten lapsille, jotka viihtyvät sarjakuvien parissa. Pieni lukuhiiri ei ole sarjakuvien ystävä, joten pisteet olivat vain 6. 


Sopivalle lukijalle nämä ovat kymmenen pisteen kirjoja. Kirjat on tehty hyvin, Melanie Williamsonin kuvat ovat mukaansatempaavia ja tarina saa varmasti monen lapsen nauramaan makeasti. Teksti on fontiltaan vaihtelevaa, joten aivan aloittelevalle lukijalle se saattaa olla liian vaikeaa. Toisaalta tekstiä on niin vähän, että ehkä se ei haittaa? 


Zanna Davidson

Zanna Davidson



Englanninkielisinä nämä soveltuvat erinomaisesti ensimmäisiksi englanninkielisiksi kirjoiksi A1 englannin lukijalle ala-asteella. Kuvia on niin paljon, että ei haittaa, vaikka joku sana jäisikin ymmärtämättä. Kirjasta oppii kyllä tärkeimpiä ala-astelaisen englannin sanoja eli slime, plan, trap, wait, don’t ja rescue. Ja kaikista tärkein eli fart.


Maria


Lukupäivä 2/2021


Julkaisuvuosi 2017


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...