keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Martin Widmark Frankensteinin kummajainen ja Kaksi pahaa sutta


Kauhuagentti Nelli Rappa


Älkää unohtako Nelli Rappia. Ja kasvismakkaran voimaa.


Minun piti vain silmäillä nämä pienen lukuhiiren lukemat kirjat. Toisin kävi. Luin kirjat kokonaan ja nautin. 


Nelli Rapp alias Kauhuagentti numero 10 ratkoo kirjoissa kauhistuttavan Frankensteinilaisen ongelmat sekä muuttaa kaksi ihmissutta pysyvästi ihmisiksi. Nelli Rappin pääsyn Kauhuagentiksi voi lukea täältä.


Frankensteinin kummajaisen tarina on oikeastaan aika ihana. Tunteeton Sakari Kivelä perii velkoja työkseen sekä kärsii kahden oikean jalan syndroomasta. Hirviön kokoamisvaiheessa joku on erehtynyt asentamaan Sakarille kaksi oikeaa jalkaterää ja siksi Kivelä kärsii tunteettomuuden lisäksi jalkakivuista. Tarkkuutta sinne kokoamislinjalle! 


Martina Widmark


Nelli johdattaa miehen Elli Vuorelman jalkahoitolaan ja kuinkas käykään, Elli ja Sakari rakastuvat. Sakari vaihtaa työpaikkaa Pelastusarmeijaan ja Nelli saa luvan kiinnittää helmen agenttipinssiinsä. Homma hoidettu.
 



Nauru parantaa haavat


Kaksi pahaa sutta -kirjassa meille selviää, että ihmissudet eivät osaa nauraa ja jos sudeksi muuttumisen prosessin kesken niitä häiritään riittävän suurella järkytyksellä, muutosprosessi keskeytyy. Ja mikä olisikaan suurempi järkytys kuin syödä tietämättään kasvisnakkeja? Kuulen jo korvissani paatuneen lihansyöjän järkytyksen. ”Miten tämä pääsi tapahtumaan! Kuka ryökäle syöttää salaa kasviksia! Lihaa sen olla pitää.”

No, leikki sikseen. Ihmissudet täytyy myös saada nauramaan. Ja sehän onnistuu Nellin uskollisen apurikoiran, Lontoon avulla. Ja taasen on hyvä työ tehty ja helmi ansaittu.


Martina Widmark



Widmarkin teksti on aina yhtä sujuvaa ja helppolukuista. Kirjaimet ovat isoja, samoin rivivälit, eikä rivillä ole montaa sanaa. Kirjoissa on, kuinka sattuukaan, 77 sivua kummassakin.


Vaikka kirjoissa puhutaan ihmissusista ja frankensteinilaisista, ne eivät ole oikeasti pelottavia. Parhaiten nämä sopivat vauhdikkaille 7-9 vuotiaille lapsille, jotka lukevat ensimmäisiä oikeita kirjojaan. Kirjoissa on normaalin fontin lisäksi toista fonttityyppiä Nellin saamissa agenttikirjeissä ja pieni lukija saattaa tarvita niissä aluksi aikuisen apua. Nämä ovat hauskoja kirjoja myös aikuiselle, joten vuorottain ääneen lukemiseen nämä sopivat myös hyvin. Kuvitus on Christina Alvnerin.


Pieni lukuhiiri antoi Frankensteinille 10 pistettä ja ihmissusille 9. 


Maria


Lukupäivä 17.2.2021

Julkaisuvuodet 2011 ja 2012 (2003 ja 2004 ruotsiksi)


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...