keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Martin Widmark Kauhuagentti Nelli Rapp Hirviöakatemia

Nelli Rapp


Melkein jännää lukemaan oppineille


”Tuttua Martin Widmarkia”



Kauhuagentit ovat tyyppejä, jotka taistelevat hirviöitä ja kummituksia vastaan. Jos et sattunut jo tietämään. Et varmaan tiennyt myöskään sitä, että kauhuagentiksi voi kouluttautua hirviöakatemiassa. Ja pääsy sinne tapahtuu kutsu-periaatteella. Vanha kunnon pärstäkerroin ja nepotismi  siis kunniaan.


Suonette anteeksi vitsailuni. Widmarkin Hirviöakatemia on oikeasti hyvä kirja. Edelleen, vaikka julkaisuvuosi on niinkin kaukana kuin 2003 (uusintapainos 2010). Nelli Rapp pääsee osalliseksi setänsä kartanon hirviöakatemiaa ja kouluttautuu, varmasti arvasittekin jo, kauhuagentiksi. 



Hirviöakatemia


Tässä kirjassa käsitellään vampyyrien kanssa taistelua taitavasti etäännyttäen lukijaa mahdollisesti pelottavista tapahtumista. Varsinainen vampyyri-osuus on Nellin kuvitelmaa, jonka hän kirjoittaa aineeksi hirviöakatemiassa. Ainekirjoitus on erotettu perustarinasta eri fontilla. 


Widmark osaa kirjoittaa kohderyhmälleen. Teksti on sujuvaa ja selvää. Rivileveys on maltillinen ja rivivälit reiluja. Tämä kirja on suunnattu pienemmille ala-astelaisille ikäryhmään 6-9 ja on erittäin hyvä kirja jännitystä kaipaavalle jo lukemaan oppineelle.


Lukuhiiri antoi kirjalle täydet 10 pistettä ja sanoi sitä viihtyisäksi. Sitä se varmasti on, vaikka kuvitus onkin ”vain” mustavalkoista (kuvittaja Christina Alvner) eikä kuvitusta ole ihan joka sivulla. Nellin aineen erilainen fontti saattaa tuottaa pieniä vaikeuksia juuri lukemaanoppineelle, mutta toisaalta tämäkin fontti on selkeää ja tarjoaa hyvää harjoitusta kohderyhmälleen lukutaidoissa.


Kaikin puolin suositeltava kirja.


Lisää Nelli Rapp-tarinoita löytyy täältä.


Maria


Lukupäivä 3.2.2021

Julkaisuvuosi 2003


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...