tiistai 16. helmikuuta 2021

Alex Milway, Hotelli Flamingo Helleaalto ja Kokkauskisa

Alex Milway


Mitä yhteistä on lehmän ruohointoleranssilla ja suklaatulivuorella?


Oikeastaan ei yhtään mitään, paitsi tuotoksen väri, mutta uusimpaan Hotelli Flamingo kirjaan molemmat mahtuvat.


Hotelli Flamingoon tarvitaan talvikaudella lisää liikevaihtoa ja Anna (hotellin johtaja) keksii järjestää kokkauskisan. Herkullisten luomusten houkuttelemana hotelli täyttyy erilaisista vieraista. Joistain on pienempiä ongelmia, kuten Luukas Lonkerlot tursaasta, jonka kylpyveteen kuluu kaikki kokki Madame Le Possun kallisarvoinen merileväsuola. 


Ja joistain on enemmän ongelmia, kuten Rouva Sarvipäästä, jonka lehmänlantajätöksiä on aivan liikaa hotellin käytävillä. Johtuen siitä ruohointoleranssista.


Tärkein vieras on kuitenkin sattumalta saapunut ja lentokykynsä menettänyt stunttikyyhky Alfonso, joka oppii uudelleen lentämään. Kokkauskisan voittaa paikallisen ravintolan kokki, mutta voitto ei olekaan tärkein vaan se, että hotelli on taas täynnä.


Tämä osa Hotelli Flamingoa on vähän eri tyyppinen kuin sarjan ensimmäinen osa, jonka arvostelu löytyy täältä. Voisi sanoa, että tässä kirjassa on enemmän vauhtia ja lehmänkakkaa, mutta vähemmän vaaleanpunaista hienostelua. 


Teksti on selkeää, rivivälit ovat reiluja ja rivinleveys kapea. Sivuja on 181. Kuvia on paljon ja ne ovat tuttuun tapaan vaaleanpuna-harmaita. Pieni lukuhiiri antoi kirjalle 10 pistettä.Alex Milway


Helteistä kesäpäivää


Helleaalto on julkaistu ennen Kokkauskisaa ja siinä Anna on varsinaisessa lämpötilojen ristipaineessa. Kuningas ja kuningatar pingviini kunnioittavat hotellia vierailullaan ja tottakai haluavat jääkylmää keskellä kesän helleaaltoa. Kilpailevan hotelli Hohdon vakooja rikkoo hotellin viilennysjärjestelmän, jonka korjaamiseen kuluu tovi. Lopulta kaikki löytävät yhteisen sovun ja sopivan lämpötilan ja Anna on taas onnelinen. 


Helleaallo sai pieneltä hiireltä myös 10 pistettä. Helleaalto muistuttaa enemmän aiempia Hotelli Flamingoja. Toimintaa löytyy, mutta ei ihan yhtä paljoa kuin Kokkauskisassa. Tai ainakin toiminta on puhtaampaa.


Kirjallisesti olen itse edelleen samaa mieltä kuin ensimmäistä Hotelli Flamingoa tutkiessa. Tarvitaanko vielä yhtä kirjasarjaa puhuvista eläimistä? Sekä Helleaalto että Kokkauskisa ovat kuitenkin parempia kuin Hotelli Flamingon ensimmäinen osa ja kohderyhmälleen eli 7-9 vuotiaille tytöille kivoja kirjoja, joten mikä minä olen arvostelemaan? MariaLukupäivät 21.1.2021 ja 15.2.2021

Jukaisuvuodet suomennoksille 2020 ja 2021 


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TOP5 parhaat lastenkirjat 2021 by pieni lukuhiiri

Erikoisen vuoden päätteksi erikoisen hyviä lastenkirjoja Niitä on ilmestynyt paljon. Pieni lukuhiiri ihastui moneen ja odottaa lempparisarjo...