keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Tamsyn Murray Elephant Emergency Tanglewood Animal Park

Tamsyn Murray


Mitä teet, jos saat parin elefantin sijasta kokonaisen lauman?


Tanglewoodin eläintarha on rakkaudella ja huolellisuudella pidetty eläintarha, jonka eläimistä suurin osa tulee pelastettuina muista eläintarhoista. Zoe on eläintarhan pitäjien tytär ja kirjan sankari. Suunnitelmissa on ollut tarjota koti parille elefantille, mutta niitä saadaankin kokonainen lauma. Elefanttien lisäksi Zoe saa kaupan päälle uuden kaverin Oliverin. Voisiko mikään mennä paremmin? 


Ei oikeastaan, sillä niin hienoja hetkiä elefanttien kanssa vietetään. Draaman tuntua tuo elefanttilauman matriarkka-johtajan hammaskipu, jonka löytymisestä on kiittäminen Zoeta, jonka oma hammas joutuu kirjassa hammaslääkärin poran alle. Zoe löytää myös hetkeksi kadonneen elefantti-pienokaisen. Taitava tyttö.


Tanglewood Animal Park sopii lapsille, jotka rakastavat eläimiä ja ovat kiinnostuneet niistä syvällisesti. Kirjassa kerrotaan elefanttien elintavoista ja käyttäytymisestä laajalti ja asiantuntevasti. Eli jonkinlaista luonnontieteellistä kiinnostuneisuutta olisi hyvä lukijalla olla. Pieni lukuhiiri antoi kirjalle 10 pistettä.


Tamsyn Murray



Teksti on CEFR A2 tason ylempää reunaa ja ahkera A1 englannin lukija voisi tähän tarttua ehkä kuudennella luokalla. Kirjasimet ovat jo normaalia kokoa, samoin rivivälit ja rivinleveys. Teksti on kuitenkin selvää ja isompaa kuin aikuisten uusissa pokkareissa, joita allekirjoittanut ei meinaa enää nähdä lukea ollenkaan. Englantia äidinkielenään tai lähes äidinkielenään lukeva voi tarttua kirjaan heti kun pystyy, mutta 9+ ikä lienee keskimääräisin. 


Tanglewood Animal Park koostuu kolmen kirjan sarjasta, joista Troublesome Tiger-arviointi löytyy täältä.  Kolmas osa on vielä lukematta. Valitettavasti näitä ei ole suomennettu, mutta saman kirjailijan Wild-sarja löytyy suomennettuna isoista kirjastoista. Sekin on eläintarhaan sijoittuva joskin luonteeltaan vähän erilainen. Pieni lukuhiiri luki yhtä kirjaa jonkin matkaa, mutta kirjassa keskityttiin alussa enemmän hankalaan sisarussuhteeseen kuin eläimiin ja se jäi luultavasti siksi kesken.



Maria



Lukupäivä 1.3.2021

Julkaisuvuosi 2017


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com

Lastenkirjablogit, kirjablogi, kirjablogit

1 kommentti:

  1. Eläinaihe on mukava ja elefantit extra-kivoja 🐘 Lääkärikäynnit auttavat lastenkirjoissa asennoitumaan hyvin. Ystäväni pieni Ville-poika pyysi äidiltään että "mennään lääkäriin" kun hänellä alkoi korvakipu. He olivat yhdessä lukeneet miten lääkäristä saa apua. Kiva että johtajanorsu sai apua hammaskipuun. 🧡 Itse kävin just eilen hammaslääkärissä joten eläydyin.

    VastaaPoista

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...