perjantai 22. tammikuuta 2021

Andrea Beaty Ada Twist and the Perilous Pantaloons / Pii Pihlaja

Pii Pihlaja


”Can you fly?”

”Of course, if your bahonkus is covered with large pantaloons filled with helium”


Ada Twist on tyttö, joka tutkii kiikareillaan lintuja ja kysyy, miksi Helium on kevyempää kuin ilma. Tai miten ilmavirta muodostuu. Tämä ei ole kuitenkaan opettavainen kirja, jos ei puhuta siitä, että se tarjoaa oivan samaistumiskohteen tieteistä kiinnostuneelle pikkutytöille. Ennen kaikkea Ada Twist on hauska kirja, jossa tapahtuu hulluja asioita. Ja niiden syntyä selitetään ikäryhmälle (7-10) sopivasti. 

Englanti on A2 tasoista kuitenkin sisältäen vaikeitakin sanoja, jotka saattavat mennä ohitse pieneltä lukijalta. Bahonkus oli minullekin uusi sana. Mutta lukemista nämä eivät haittaa, asiat tulevat kyllä selväksi. Printti on isohkoa, rivivälit normaaleja ja kuvitus sopii täydellisesti tieteistä yhtään kiinnostuneille hassuine kaavakuvineen.

Tätä kirjaa ei ole, vielä, suomennettu, mutta Pii Pihlajan edellinen seikkailu on. Se on meillä lukematta, koska siitä on kasvettu jo ohitse. Tämä sen sijaan oli juuri sopiva. Kirjahiiren pisteytys on 9 eli hyvä kirja. Toivottavasti löytyy pian suomennettuna jokaisen pienen lukijan ulottuvilta.

Andrea Beaty

Ada Twist


Maria


Lukupäivä 11.1.2021

Julkaisuvuosi 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...