perjantai 22. tammikuuta 2021

Lucy Courtenay Mermaid School Ready Steady Swim!


Mermaid School


Merenneitokoulu kuuluu kirjojen koulugenreen. Ero Suomeen on se, että meillä ensimmäisille luokille kirjoitetut kirjat ovat yleensä helppolukuisia, kun Englannissa ne ovat lukutasoltaan usein haastavampia. Tämä johtuu siitä, että meillä lukemaan opettelu alkaa usein myöhemmällä iällä kuin Englannissa. 

Ensimmäisessä kirjasarjan osassa Marnie Blue niminen merenneitotyttö aloitti koulun ja tässä osassa ollaan merenneitojen liikuntatuntien lumoissa. Haasteita riittää, kun liikuntaopettajan sijaiseksi tulee Merboy eli miespuoleinen merenneito (puute tietämyksessäni on nyt korjattu!). Kaikenlaisia kommelluksia seuraa, mutta lopussa kiitos seisoo, kun Marnie voittaa kilpailussa kruunun.

Kirja soveltuu englantia hyvin lukevalle 6-10 vuotiaalle. Teksti on englannin CEFR A2 kielitason yläreunaa ja suhteellisen pientä fonttia kuitenkin normaalein rivivälein. Kuvitus on mustavalkoista, mutta miellytti lukuhiirtä paljon. Kuvat ovatkin varsin hauskoja. Teksti on jouhevaa ja sujuvaa, parasta englanninkielistä lastenfiktiota. Plussaa siitä, että Marnien äiti on meribiologi (yllätys yllätys merenneidoilla onkin älyä) eikä vesi-insinöörin ammattikaan ole poissuljettu haaveammattien listalta.

Kirjahiiri antoi pisteitä 9 kappaletta. Kirjaa ei ole vielä suomennettu, ehkä tulevaisuudessa?


Lucy Courtenay


Maria

Lukupäivä 13.1.2021

Julkaisuvuosi 2020






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...