perjantai 22. tammikuuta 2021

Enid Blyton The Famous Five Colour Short Stories / Viisikko lyhyttarinat

Viisikko

Happy Christman Five

Five have a Puzzling Time


”Mikä olisi hyvä kirja aloittaa englannin kielellä kirjoitettujen kirjojen lukeminen?”


”Nämä. Juuri tämä eikä mikään muu”


Tai no, joku sarjan kirjoista. Enid Blytonin lumo ei kaikkoa, edelleenkään. 2014 julkaistiin reippaalla kuvituksella varustetut helppolukuiset Viisikon lyhyttarinat. Tuttuun Viisikko-tyyliin näissä ratkotaan aidon tuntuisia ongelmia. Juonet ovat hauskoja ja jänniä, mutta eivät pelottavia. Kuvitus on laitettu 2000-luvulle ja Georgen hahmoa on modernisoitu. Lukemista on helpotettu hyvin maltillisella sanamäärällä sivua kohden ja osa sanoista on kirjoitettu isommalla, jotta lukemaan oppivan silmä ei niin helposti sekoaisi riveistä ja sanoista. 

Äidinkielenään tai lähes äidinkielenään englantia lukeva voi lukea näitä heti kun kynnelle kykenee eli 6-7 vuodesta eteenpäin, mutta tarinat toimivat oikein hyvin myös vanhemmille A1 englantia lukeville ala-asteen viimeisillä luokilla. Näitä tarjoaisin myös vähän vanhemmalle koululaiselle ensimmäiseksi kosketukseksi englannin kieliseen kirjaan. Kirjahiiren arvosana näille kaikille on 10.


Enid Blyton




Maria





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...