tiistai 9. helmikuuta 2021

Aira Savisaari ja Mimmu Tihinen, Ponku, Peetu ja Helppo Nakki

Aira Savisaari Mimmu Tihinen


”Älä panikoi, meikä tietää mitä tekee!”



En siis minä, vaan Ponku, tuo Peetun perheeseen muutanut varsin taitava irtokoira ja etsivätoimisto Jelpin kantava voima. Ja hommat sujuu timankisti!


Ponku, Peetu ja Helppo Nakki on puhekielellä kirjoitettu helppolukuinen kirja. Ihan oikea kirja kuitenkin, sivuja on 144. Kirja on huumorimielellä kirjoitettu ja arvaan, että sen ensisijainen kohderyhmä on 8-10 -vuotiaat pojat, mutta kyllä tämä muillekin maistuu. Etsivätoimisto auttaa kaikenlaisissa pienissä tapauksissa koulumaailmassa. Ponku ryhtyy lukukoiraksi ja etsii kadonneen köksänkirjan. 


Lukemisen helpottamiseksi kirja on jaettu pieniin erillisiin tarinoihin ja mukaan on höystetty hauskoja mustavalkoisia kuvia, jotka eivät väriä kaipaa. Kuvituksen on tehnyt Lotta Kauppi. Teksti on selkeää, rivivälit reiluja ja rivileveys kapea. 


Ponku, Peetu ja helppo nakki



Lukuhiiren mukaan kirja on viihdyttävä ja se sai 9 pistettä. Suurempilinjaisen tarinan kaipuu oli ainoa puute. 





Tämä olisi hyvä kirja sellaiselle pienelle pojalle (tai tytölle), joka jo kykenisi lukemaan paksumpaa kirjaa, mutta ei saa oikein tartuttua tarinaan. Puhekieli tekee tämän matalan kynnyksen kirjaksi. Itse koen puhekielen ikävänä asiana. Ajattelen, että puhekieltä jokainen oppii väkisin, mutta kirjallisesti korrektimman kielen opettelu olisi tärkeämpää. Mutta pitäisi vaan ottaa rennosti. 


Peetun sanoin ”yksi sana sinne ja tänne!”



Maria


Lukupäivä 6.2.2021

Julkaisuvuosi 2016


Lastenkirjablogi https://hiirikirjahyllyssa.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...