torstai 28. tammikuuta 2021

Johanna Hulkko Geoetsivät ja kadonnut muinaispurkka

Johanna Hulkko

Geokätköilyä kahdeksassa kattauksessa


Ennen pienen lukuhiiren syntymää päätimme mekin geokätkeilyhuumassa ryhtyä etsimään noita pieniä hyvin, ja usein liiankin hyvin, piilotettuja muovirasioita. Paljon luonnossa liikkuville idea tuntui loistavalta. Totuus oli toinen. Olimme nimittäin verrattain surkeita geokätköjen löytäjiä. Käden työntäminen kaikenlaisiin pieniin rakoihin oli myös epäilyttävää. Mitä jos kiviaidasta löytyy kätkön sijasta käärme tai sormeni tarttuvat johonkin vanhaan purkkaan puistonpenkin alla? Loppujen lopuksi ura geokätköjen parissa tyssäsi varsin lyhyeen. Ehkä joudumme vielä kokeilemaan uudelleen lukuhiiren kanssa. Sen verran innostava Johanna Hulkon geoetsivä-sarja on.


Johanna Hulkko


Tämä kahdeksas osa on muista sarjan kirjoista poikkeava. Lukuhiiri luki sen kaikkein viimeisimmäksi. Kirja sisältää kahdeksan oikeisiin geokätköihin liittyvää salapoliisitarinaa, joiden ratkaisut löytyvät kirjan lopusta. Pulmat olivat lukuhiirelle liian vaikeita ratkaistavaksi ja kirja sopiikin parhaiten hieman vanhemmille yhdeksästä vuodesta eteenpäin. Pieni hiiri on myös pitempien tarinoiden ystävä. Pikkumysteerit voi toki lukea kotisohvalla ilman että nenäänsä ulos pistää, mutta parhaimman ilon saanee, jos pystyy vierailemaan tarinoiden geokätköjen löytöpaikoissa. Jos siis mitään geokätköilystä ymmärtää. 

Lassinlinna


Tapahtumapaikat on valittu kattavasti ympäri koko Suomea ja ne ovat hienoja luontokohteita.  Ainoassakaan en ole koskaan käynyt, mutta meille lähin Lassinlinna voisi olla hyvä retkeilykohde lukuhiirelle isänsä kanssa. Minusta ei taida olla hiihtämään Näsinjärven selkää.

Kaikki geoetsivät on painettu selvällä printillä, reilulla rivivälillä ja varsin maltillisella rivin pituudella ja ne sopivat sen vuoksi myös vähemmän lukeville. Tämän kirjan kuvat ovat värikuvia ja yhtä hauskoja kuin muidenkin sarjan kirjojen. Kirjan lopussa on pieni geokätköilysanasto. Geoetsivät sopivat laajalle lukijajoukolle ja ovat ala-asteikäisten peruslukemistoa. Harmillisesti niitä ei ole suunnitteilla tälle vuodelle lisää kirjailijan kotisivujen mukaan. Toivottavasti eivät sentään tähän jää.


https://www.johannahulkko.fi/


Lukuhiiri antoi 8 pistettä tälle, kun muut geoetsivät ovat 9 pisteen kirjoja. 


Maria

Lukupäivä 28.1.2021.

Julkaisuvuosi 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...