perjantai 5. helmikuuta 2021

Paula Harrison Kitty and the Sky Garden Adventure, Great Lantern Race (Suomennettuna Kisu-sarja)

Kisu

Kisu tyttö päivällä ja supersankari yöllä


Vaviskaa Hulk ja Lepakkomies. Täältä tulee Kitty, suomalaisittain Kisu. Tyttö, joka muuttuu öisin superkissaksi. Kisun äiti on tietenkin myös superkissa öisin. Liekö X-Menin Shadowcat asettunut aloilleen ja ryhtynyt vanhemmalla iällä perheelliseksi? Aika ainakin täsmäisi. Ensiesiintyminen Marvelin sarjakuvassa 1980 antaisi hyvin aikaa x-sukupolven jäsenelle elää nyt ruuhkavuosia pienen superkissalapsen kanssa. Kisun isästä ei ole mainintaa...



Paula Harrison


Kisu-kirjoissa Kitty eli Kisu ratkoo erinäisiä öisiä ongelmia yhdessä Pumpkin-kissansa kanssa. Ja pulmien ratkominen on helppoa, kun omaa peräti kuusi supervoimaa. Kisulla on superyönäkö, supervauhti, superrefleksit, superhajuaisti, superkuulo ja superhyppytaito. Ihan niin kuin oikealla kissalla kuuluukin olla.





Sky garden adventuressa (Kisu ja suuri lyhtyparaati) Kisu pääsee salaiseen yöpuutarhaan ja etsii syylliset sen tuhoamiselle. Puutarha korjataan yhteistuumin entiselleen, ellei vähän parempaan kuntoon ja syylliset, kissoja nekin, auttavat puuhassa.


Great Lantern Race kirjassa (Kisu ja suuri lyhtyparaati) Kisu etsii varasta. Joku on varastanut kultakellon, kultakruunun, rubiinikaulakorun sekä käsilaukun. Tietenkin Kisu löytää syyllisen ja yhdessä tämän kanssa esineet palautetaan huomaamattomasti. Arvaatte varmaan kuka on syyllinen? No, kissapa tietysti. 


Kirjojen yöllinen maailma on kissafanin unelmapaikka. Kissoja siellä ja kissoja täällä. Kittyn maailmassa koirat eivät tarvitse yöpissityksiä tai karkaa hajujen perään. Jälkimmäisestä tulisikin pahaa jälkeä lol.


Juonet ovat varsin yksinkertaisia, mutta kohderyhmälleen (6-9) vetäviä. Teksti on selkeää. Rivivälit ovat reiluja ja rivin leveys on pieni. Kuvia on todella paljon ja ne ovat oranssi-musta-harmaita. Ja oikein hienoja. Hatunnosto kuvittajalle (Jenny Lovlie). 


Nämä, jos mitkä ovat hyvää luettavaa juuri lukemaan oppineelle. Englanti on CEFR A2 tasoista helpommasta päästä ja kauniin sujuvaa. Onneksi näitä on suomennettu ahkerasti. Lukuhiiri antoi kirjoille kummallekin kymmenen pistettä. 








Ja sitten vihje. Jos näistä tykkää, saataa hyvin tykätä myös yhtä lailla helppolukuisista Isadora Kuu-kirjoista. Ainakin pieni lukuhiiri pitää kummastakin sarjasta yhtä paljon. 



Maria


Lukupäivä 5.2.2021

Julkaisupäivä kummallakin 2020



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lasse-Maijan etsivätoimisto, sarjakuvamysteerit, Martin Widmark ja Helena Willis

Varastaisitko puuntaimia? Meille tuli koiranpentu kaksi viikkoa sitten ja kuten arvata saattaa kotona on kaaos ja pentu temppuilee naukkaile...